In de tuin van Marleen Evenepoel: balkon op derde verdieping

Ik had geen enkel idee wat we hier zouden aantreffen: een balkon, zo’n 10 meter hoog boven begane grond, met slecht lichtbereik naar één zijde, en de omgeving was ook niet meteen rijk aan wildernis. Aan één kant de stad Vilvoorde, aan de andere kant een breed kanaal met een bos- en parkgebied daarachter. Het bleek een minder gunstige plek te zijn; slechts enkele soorten. Ik maakte me pas ’s morgens de bedenking dat ik beter ook een lichtval op begane grond had geplaatst, dan hadden we misschien kunnen uitvissen of de vangsthoogte een bepalende rol speelt. We zouden nooit 50 soorten gevangen hebben op die plek, maar wellicht toch meer dan 8. Er zat wel een leuk vlindertje bij; de klaverspanner.

 

Geoogde worteluil

Geoogde worteluil

Klaverspanner

Klaverspanner

Marleen Evenepoel

Marleen Evenepoel