In de tuin van Michael McCarthy (hartje Londen): ook hier veel Buxusmot

Mike McCarthy is één van die grote Britse natuurmonumenten: voormalig redacteur van de krant The Independent, drie keer milieu-journalist van het jaar, en schrijver van ‘The Moth Snowstorm’ en ‘Say Goodbye to the Cuckoo”. In zijn piepkleine stadstuintje, in het zuiden van Londen, ving ik met natuurfotograaf Rollin Verlinde toch nog 30 soorten. Een verrassende soort, wellicht wat uitgeweken vanuit de 300 meter verderop gelegen Kew Gardens, was de Bruine bosrankspanner.

Verder behoorlijk wat Buxusmotten, wat Mike meteen naar de telefoon deed grijpen om te polsen hoe het in Kew Gardens gesteld was…

 

In de tuin met Mike McCarthy - foto Rollin Verlinde

In overleg met Mike McCarthy – foto Rollin Verlinde

Bruine bosrankspanner

Bruine bosrankspanner