In de tuin van Ignace Schops: veel mooigekleurde soorten

Redelijk wat soorten in een niet zo grote tuin. Ik was ’s morgens een half uur te laat op afspraak. Eerder genant, omdat je uiteindelijk mensen op een vroeg uur uit bed jaagt. Door het regenweer stonden er lange files op de Vlaamse wegen, en het is toch ruim 100 km rijden tot in Limburg.

Ignace woont in een rustige buurt waar je toch niet meteen 60 soorten verwacht op een regenachtige nacht. Maar natuur in Limburg is nooit ver weg. Er stonden in de buurt enkele dennen en sparren, en dat zie je meteen aan de soorten: dennenspanner, rode dennenspanner, naaldboomspanner, sparappelboorder,…

Ook de prachtige meldevlinder, vliervlinder en ligusterpijlstaart blijven steeds prettig om te vangen.

Ik kreeg later de dag een bericht van Ignace dat hij bijzonder in zijn nopjes was met het resultaat en met het foto-overzicht van de motten uit zijn tuin. Elke deelnemer aan de nachtvlinderactie krijgt een lijstje en een fotocollage. De foto’s zijn niet steeds van de allerbeste kwaliteit, maar het zijn wel degelijk foto’s van de exemplaren die we vingen in de tuin.

Kleine zomervlinder

Kleine zomervlinder

Dennenspanner

Dennenspanner

Naaldboomspanner

Naaldboomspanner

Vliervlinder

Vliervlinder