In de wilde tuin van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker: de walnootsteltmot

In het heuvelende Pajottenland schuilt de woning van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker. Woning en tuin zijn helemaal geïnspireerd door de prachtige zichten op het Breugellandschap. De tuin bestaat uit een hoogstamboomgaard, stukjes hooiland, een bronnenzone en beek met bijhorende ruigte, en een flink weiland met hagen en knotwilgen. En veel bos in de buurt. Een geschikte plek om motten te vangen dus. En dat bleek ook: 85 soorten, met veel mooi gekleurde soorten (dat is altijd leuk): hagedoornvlinder, pauwoogpijlstaart, oranje iepentakvlinder, grote zomervlinder… Een zeldzaamheid was de walnootsteltmot. Met de vele grote walnoten in de tuin en in de buurt was de soort geen verrassing. Het is een heel klein motje, mogelijk wordt ie wel eens over het hoofd gezien. De helft van de gevangen exemplaren behoorde tot de familie van de uilen.

Halmuiltje sp