In de tuin van Dirk Raes: met als gewaardeerde gasten Herman Van Rompuy en familie

Koud! Weinig nachtvlinders dus, weinig exemplaren. Vorige jaren vingen we op exaxct dezelfde plek 100 soorten op één nacht. Normaal gezien zouden we de activiteit uitstellen, maar er was een reden om dat niet te doen: voormalige Europees President Herman Van Rompuy maakte tijd vrij om onze nachtvlinderval te inspecteren. Niet evident, want pas de dag ervoor arriveerde hij uit Japan, waar hij tot haiku-ambassadeur was benoemd. Samen met zijn vrouw Geertrui, zijn dochter en zijn twee kleinkinderen was hij zondagochtend om 8 uur present. Boswachter Dirk Raes had voor een lekker ontbijt gezorgd, even verzorgd als de aperitieven en bijhorende hapjes de avond voordien. Een 15-tal genodigden kon zondag zien dat er -helaas- weinig nachtvlinders in de val zaten…

Leuk moment; Herman Van Rompuy droeg zijn speciaal voor deze nachtvlinderactie geschreven haiku voor. Twee maal na elkaar, zoals dat hoort met haiku’s.

Later die week kregen we bericht dat de kleinkinderen nog steeds bezig waren over witte tijgers en gele beren.

Herman Van Rompuy met zijn nachtvlinderhaiku

Herman Van Rompuy met zijn nachtvlinderhaiku

Slapende dagen
Ontwaken in het donker
Vlinders van de nacht

Drielijnuil

Drielijnuil

Wapendrager

Wapendrager