In de tuin van Gwendolyn Rutten: een zeldzaam kanariepietje

Achter een mooi, statig herenhuis aan de rand van het dorp schuilt een langgerekte tuin tussen oude bakstenen muren. Dus weer geen evidente plek om nachtvlinders te vangen. Omdat de motten vaak langs de muur vliegen, en niet erover. En omdat de lamp geen nachtvlinders kan lokken van buiten de tuin (want het licht blijft binnen de tuinmuren).  Maar de weerscondities waren goed, en de groene vallei van de Demer was vlakbij. Plus; in de eerder functionele tuin was er een lange verruigde strook met hazelaars.
95 soorten, plus nog enkele soorten die snel wegvlogen wegens de hoge ochtendtemperaturen. Dat is lang niet slecht. Enkele zeldzamere soorten: de paddenstoeluil en het erg mooie kanariepietje. We vingen best veel uilen, 3 soorten pijlstaarten, maar eerder weinig micro’s. Misschien is de tuinmuur een té grote barrière voor kleine soorten?

paddenstoeluil

paddenstoeluil

lieveling

lieveling

5u00: onderweg   6u00: start determinatie   7u00: selfie

5u00: onderweg –  6u00: start determinatie  –  7u00: selfie

kanariepietje

kanariepietje