In de tuin van professor Patrick Meire: 90 soorten onder de kerktoren

Professor Meire heeft een tuin om u tegen te zeggen. In hartje Damme, onder de roepende jongen van de slechtvalken in de kerktoren, amper 100 meter verderop. De tuin telt veel variatie in bomen, veel hoogstamfruitbomen, struiken, veel structuur, veel wildernis. Omdat de tuin best groot is stelde ik 2 lichtvallen op, met 50 m afstand tussen. Met 90 soorten scoorden we aardig hoog. Zeldzaamheden waren de gepluimde snuituil en de mooie morgenroodbladroller. Mogelijk ook een zeer zeldzame perzikscheutboorder, maar die valt moeilijk te onderscheiden van de algemenere zwarte haakpalpmot. Bijkomend: de perzikscheutboorder vliegt meestal wat eerder op het seizoen. Opvallend: van 90 % van de soorten werden slechts één of twee exemplaren exemplaar gevangen. Uitschieters waren o.a. de stippelmot (20 exemplaren), glad beertje (8 ex), donker klaverblaadje (8 ex) en donkergroene korstmosuil (7 exemplaren).

 

dromedaris

dromedaris

geelschouderspanner

geelschouderspanner

perzikscheutboorder of zwarte haakpalpmot?

perzikscheutboorder of zwarte haakpalpmot?

morgenroodbladroller

morgenroodbladroller