In de tuin van weervrouw Sabine Hagedoren: veel soorten, helaas geen Hagedoornvlinder

Een heerlijke plek om motten te vangen; mooie, grote, natuurvriendelijke tuin in een heel groen natuurrijk landschap langs de oevers van de Schelde in Klein-Brabant. Het zou een topnacht zijn geweest moest het zware onweer in de avond wat later zijn gepasseerd. Maar toch waren de resultaten behoorlijk. Geen echt zeldzame soorten, maar wel veel verscheidenheid; pauwoog- en populierenpijlstaarten (altijd leuk om bij mensen grote, mooi gekleurde nachtvlinders te vangen), veel mooie spanners zoals de marmerspanner en enkele andere schoonheden zoals vb de vuursteenvlinder. Helaas geen Hagedoornvlinder!

 

Bart Van Camp en Sabine Hagedoorn

Berkeneenstaart

Berkeneenstaart

Vuursteenvlinder

Vuursteenvlinder

Geel beertje

Geel beertje