In de tuin van Hilde Van den Eynde: voorstadstuintje met behoorlijk wat soorten

Leuk, smaakvol ingericht tuintje in een rustige woonbuurt met veel groen in Dilbeek. De weerscondities waren goed, dus verwachtten we wel een goeie vangst. Dat bleek de volgende ochtend ook: zo’n 60 soorten, met schoonheden als o.a. gestreepte goudspanner, hagedoornvlinder, koperuil, en een felgroen gekleurd exemplaar van de rode dennenspanner (vreemde naam; de rupsen die zich voeden met den geven groene vlinders, die met spar kleuren rood). Enkele zeldzaamheden; de cirkelbladroller en de zwartvlekgranietmot (Eudonia delunella), een soort die enkele jaren geleden na 150 jaar afwezigheid in Vlaanderen terug opdook in het Pajottenland, en nu zijn opmars verderzet.

Hilde (wetenschapsredactrice De Standaard) wijdde aan de vangstactie in haar tuin zowaar een hele bladzijde in De Standaard van 15 mei 2015 (zie onder ‘media’).

 

Hagedoornvlinder

Hagedoornvlinder

Koperuil

Koperuil

Rode dennenspanner

Rode dennenspanner

Zwart beertje

Zwart beertje