Pairi Daiza; is het dierenpark ook een mottenparadijs?

Pairi Daiza is een groene long middenin de glooiende, vruchtbare akkers van Henegouwen. Met bijna 2 miljoen bezoekers per jaar is het dierenpark de drukst bezochte zoo van België. De laatste jaren zijn er behoorlijk wat werken uitgevoerd, zodat er voor wilde hoekjes steeds minder plaats overblijft. Om een zicht te krijgen op de biodiversiteit in het park plaats ik er regelmatig 3 vallen. De resultaten vallen een beetje tegen: op drie vangstnachten, onder prima weerscondities, ving ik in totaal slechts 96 soorten. Een echte zomervangst was daar niet bij, dus wellicht zullen bij een volgende vangst (zomer 2018) de aantallen fors stijgen. Exact de helft van de gevangen soorten waren uilen. Er waren enkele zeer zeldzame soorten bij zoals de Witringuil en Donkere winteruil. De meest bijzondere waarneming was het Bleek purperuiltje, die was voordien nog maar één keer gezien in België. De grootste uitdaging voor het mottenvangen in Pairi Daiza is steevast het binnengeraken en het terug buitengeraken met alle materiaal, op vaak onmogelijk vroege uren: niet evident met al die security…

https://www.facebook.com/JardinDesMondes/posts/1122711144461797

Bleek purperuiltje

Bleek purperuiltje

Witringuil

Witringuil

Eén van de laatste ruige hoekjes. Foto Pairi Daiza

Eén van de laatste ruige hoekjes. Foto Pairi Daiza