WWF Brussel: 25 meter hoog, tussen de hoogbouw in hartje Brussel

Na het symposium over 10 jaar Soortenbescherming in Vlaanderen (Leuven, 1 februari 2019), waar ik even spreektijd kreeg om iets te zeggen over nachtvlinders, werd ik uitgenodigd om op de jaarlijkse personeelsuitstap van WWF België nachtvlinders te vangen en een korte toelichting te geven over selectieve soorten-appreciatie. Daar in Malmedy vlogen er eind mei 2019 41 soorten in de lichtval, waaronder enkele Lindeknotsvlinders en het Waaiermotje. Zoals steeds trok de Wapendrager de aandacht naar zich toe, die blijft altijd mensen verbazen. Nadien ving ik ook op het dakterras van de zetel van WWF België, in hartje Brussel, op 26 juni 2019. Onder nogal mot-onvriendelijke condities -veel lichtpollutie, veel wind, geen bos in de omgeving- ving ik toch nog 21 soorten. Daar waren 11 soorten Uilen bij, en maar één Spanner (de Grijze stipspanner, 3 exemplaren). En dat dus op een dakterras op de zesde verdieping waar slechts enkele plantenbakken zorgden voor het enige groen in de verre omgeving. Zelfs kleine beetjes groen kunnen al verschil maken in de stad!